Det er deilig å variere hvordan lammekjøttet serveres. Denne franske lammegryten ble så godt mottatt i heimen at neste gang tripler vi oppskriften og ber venner på middag!

Billig grytekjøtt blir jo gourmet takket være lang koketid og deilige krydder. Prøv selv! Jeg fant den opprinnelige oppskriften på matprat og endret den ørlite etter hva vi hadde i hus en søndag morgen. Jeg satt på gryten etter frokost og vi spiste middag ved firetiden. Godt å komme inn til ferdig middag etter en hustrig høstdag ute!

dscf2901

[ingredients title=»Ingredienser»]
  • 1 kg fårikålkjøtt eller annet grytekjøtt av lam
  • 1 nett sjalottløk (5 – 6 stk). Jeg brukte i tillegg 2 rødløk siden jeg synes løk er godt og vi ikke hadde mer sjalottløk
  • 2 bokser øko hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 gulerøtter (eller mer om du har, de blir jo knallgode!)
  • Et par desiliter vann
  • En slant rødvin. Vi hadde vel ca 1 dl, men kan godt bruke 2 dl
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper til smak
  • Evt et par laubærblad
  • Smør til steking
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
  1. Rens sjalottløken og finhakk hvitløken
  2. Stek sjalottløken hel sammen med den finhakkede hvitløken og lammekjøttet til lammekjøttet er brunet
  3. Ha over i en kjele, tilsett de hakkede tomatene, rødvin og vann, og krydder
  4. Kok opp, la deretter stå og kose seg på svak varme i mange timer
[/directions]

Jeg lagde pure at poteter og kålrot, smør og et fedd hvitløk til.

Jentene mesket seg med denne retten og vi fire spiste opp alt! Begge jentene elsker å gnage kjøtt fra bein og Elly fikk også tak i en margbit, så da var hun happy.

God høstmiddag!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!