… og hvorfor du også kommer til å bli det!
Jeg bruker kollagen hver dag, både til meg selv og til jentene. Kollagen er rett og slett et av mine favorittprodukter for skjønnhet og immunforsvar.

Sponset innlegg/ad

Det er på tide med et lengre innlegg om kollagen! Du som følger meg vet jo at jeg tilsetter kollagen i maten jevnlig og at jeg er stor fan av produktet. Hvorfor får du lese her!
DSCF3218

Kroppens proteiner består av 20 – 30 prosent kollagen, og opp mot 70 % i hud, hår, negler og bindevev. Kroppen produserer kollagen selv, men når vi blir eldre reduseres produksjonen og som en naturlig følge av det får vi rynker og kanskje litt mer knirkete ledd.

Anti age-produkter inneholder ofte kollagen. Spørsmålet er om kollagen er så effektivt når smurt på huden siden molekylet er såpass stort at det ikke absorberes i særlig grad. Jeg foretrekker å tilsette kollagen i maten jeg spiser. Det er billigere og mer effektivt!DSCF3225

Mange av oss får i oss lite kollagen og gelatin (som er kokt kollagen) gjennom maten. Før i tiden brukte vi hele dyret i større grad, som jeg er en forkjemper for, og langtidsstekte kjøtt med beina på og kokte kraft. Gjør man det regelmessig får man et jevnlig inntak av gelatin og kollagen. De aller fleste av oss spiser derimot mye muskelkjøtt, så som kyllingbryst, og da får man lite av proteiner som er tilstede i kollagen og gelatin.

Men hva er vitsen med ulike proteiner, er ikke et protein et protein? Ulike proteiner har ulike oppgaver i kroppen. Kollagen inneholder mye av prolin, glysin og glutamin, som muskelkjøtt inneholder lite av. Nettopp disse proteinene kan være gunstig for fordøyelsessystemet ditt og virke betennelsesdempende.
MyRevolution_MyoCollagen_front_PNG

Jeg bruker kollagen jevnlig, i tillegg til å få i meg kraft et par dager i uken, fordi:

  • Som skjønnhetsmiddel for hud, hår og negler. Stress, alder, kosthold, røyking*, alkohol etc påvirker hud og hår negativt. Med et jevnlig inntak av kollagen ønsker jeg å se ung ut så lenge som mulig! Og helt ærlig synes jeg det funker. Kollagen brukt sammen med gode hudpleieprodukter jeg har brukt siden før jul synes jeg har gitt en jevnere og mer glødende hud. Glansfullt hår og sterke negler er jo også en ok bieffekt, synes jeg.
  • Som støtte til immunforsvaret. Nevnte proteiner kan hjelpe til å reparere en skadet tarm. 70 – 80 prosent av vårt immunforsvar finnes nettopp i vårt fordøyelsessystem, så ved å ta vare på tarmen vår tar vi vare på helsen (og slipper forhåpentligvis å bli ofte forkjølet eller syke i vinterhalvåret).
  • Som proteintilskudd. Litt ekstra protein i perioder jeg trener mer.
  • Styrker bindevev og skjelett. Det er ikke noe jeg tenker på i det daglige må jeg innrømme, men jeg synes det er fint å nevne. Et sterkt skjelett vil vi alle ha! (Det er jo en av de positive effektene av tung styrketrening også).

I tillegg skal kollagen virke bra for restitusjon og blant annet glysin kan bidra til en god natts søvn. Kanskje en spiseskje i kveldsteen kan være en ide?

Dessuten får jentene mine også kollagen jevnlig, for å støtte deres immunforsvar og gjøre de voksende kroppene så sterke som mulig.

Jeg har prøvd flere typer kollagen, men synes MyoCollagen fra MyRevolution er det beste, rett og slett fordi det ikke smaker noe. Et annet kollagentilskudd jeg har prøvd har gitt en bismak av bein i smoothien min, noe som ikke er så veldig digg for å si det forsiktig. MyoCollagen er laget av 100 % storfe og er helt fritt for fett, kolesterol, karbohydrater og kostfiber.

MyRevolution_MyoCollagen_back_PNG

Det løser seg lett opp i vann og mat og siden det ikke smaker noe blir maten ekstra næringsrik uten bismak!
DSCF3222

Jeg tilsetter MyoCollagen i smoothiene mine, i havregrøten du ser på bildet og til blåbærsaften jeg lager til jentene. Men kollagen kan også blandes inn i te, kaffe og annen drikke, eller røres inn i mat. Pulveret løser seg enkelt opp.
dscf3086

MyoCollagen kjøper du her! Jeg anbefaler å bruke 2 ss hver dag. Det tar visstnok en måneds tid før du kan se resultater på huden din. Uansett tror jeg at du som jeg blir hekta.

På lørdag får du oppskrift på en superdigg kirsebærsmoothie med kollagen! En fyldig smoothie som mine jenter elsker og som får meg til å glede meg litt ekstra til sommeren.

PS: Jeg røyker ikke altså, men røyking må med som en faktor til at huden eldes fortere.

Innlegget inneholder adlinks.