Spørsmålsrunde

Spørsmålsrunde

Dere spør – jeg svarer! Hva lurer du på? Edit: Takk for mange spørsmål, runden er nå avsluttet!

Det er på tide med en spørsmålsrunde! Spør meg og jeg svarer på det aller meste så godt jeg kan!

Trening? Kosthold? Barnemat? Lage egen podcast? Favorittdrink? Mental trening? Bryllup? Hudpleie? Kosttilskudd? Morsomste intervju? Kjør på!

 

29 kommentarer

 1. Supert med spørsmålsrunde! Hva er dine beste tips ifht hva man kan svare når folk synes du er sær i matveien når du er borte på besøk. Hvordan stå i litt «utradisjonelle» valg ifht mat og helse. De periodene jeg er sliten/stressa er det mye lettere å følge strømmen og spise noe jeg egentlig vet ikke er bra for meg… Har du noen mentale strategier for å forberede deg på slike situasjoner slik at du tar gode valg selv i krevende tider?
  Ellers lurer jeg på hvilke mål og planer du har videre framover med bloggen og podcast.
  Og prevensjon! Jeg hørte podcasten med Frøya klinikken, men det var mest ifht fertilitet. Jeg lurer på om du har planer om en episode som tar for seg de «beste» prevensjonsmidlene. I dag er det ofte en selvfølge og en forventning fra mennene om at vi kvinner skal gå på p-piller. Det hadde vært gøy med en slik episode!
  Også må jeg legge inn masse skryt for det du gjør! Du er dyktig og inspirerende!

 2. Hvor lang tid vil det ta sånn ca før man merker endring på huden, spesielt med tanke på kviser ved kostholdsendring? Hva bør man holde seg unna?

  • Hei! Det spørsmålet svarer jeg på her: Det tror jeg kommer an på hvor lang tid huden din trenger og kroppen din trenger. Jeg verken tør eller kan gi konkrete kostholdsråd for en bedre hud. Jeg vet hva som funker for meg, men det trenger jo ikke funke for din del. Umiddelbart tenker jeg at Helene Ragnhild og Sprudlende sunn kan gi bedre råd enn jeg. Lykke til :=)

 3. Kristin

  Tusen takk for en inspirerende poscast. Du formidler på en så klok og engasjerende måte! Jeg er nysgjerrig på flere ting.
  Hva var motivasjonen og utgangspunktet ditt for å starte Ingefær?
  Gode helsevalg virker å gjennomsyre hverdagen din, og sammen med det antar jeg at følger noen prioriteringer. Hvordan håndterer du tidsklemma og det å måtte velge bort noe?
  Ensomhet er et tema som påvirker helsen, men som vi ikke snakker så mye om. Hva er dine tanker og erfaringer knytter til dette.

  • Hei!
   Ensomhet, ja. Det vurderer jeg å ha som tema og har et innlegg om sosiale relasjoner og helsen på fingertuppene.
   Svar kommer!

 4. Hei ☺
  Har dere begynt å bløtlegge nøtter og frø før dere bruker det til knekkebrød turbaner o.l?
  Vil igjen få si Tusen takk for en fantastisk podcast og blogg 💗 du inspirere daglig her I huset☺
  Klem fra Helle

 5. Jeg lurer på hva dere svarer barna om de peker på «godteri», kaker og saft ol ute?

  Minsten er bare snart 22 mnd så vi har stort sett klart å ha med mat til han og har med egne søtpotetafler på barnesang hver uke, men det vil dukke opp mer og mer uforusette steder det serveres godsaker, samt bursdager med kaker ol og jeg har ikke så lyst at han skal få smake det enda :/
  Hvor godt forberedt er dere, har dere alltid med noe i veska? 😛

 6. Så på i instastory at du drikker vann med eplecideredikk på morgenen, kan du fortelle litt om hvorfor og dine erfaringer rundt dette? Har hatt trøblete mage i flere år. Men begynte selv med 1 ss eplecideredikk i vann på tom mage for to uker siden, og fordøyelsen har absolutt blitt bedre ifht oppblåsthet og jevnere mønster på fordøyelsesprosessen ☺️☺️ Fast følger av både podcast og blogg. Når jeg tenker på deg, Sara, det et ord som slår meg og det er «bærekraftig». Så tusen takk for jevnlige «helsedrypp», det settes enormt pris på 👍☺️

 7. Hvilket pudder/foundation bruker du? Jeg bruker et mineralpudder og er usikker på om det er bra å bruke, om jeg heller burde satse på ett økologisk? Hvis det finnes?

  Hva ser du for deg at du serverer i barnebursdag? Noe annet er jo når barn er 1 eller 2 år og ikke tenker over at det er sukkerfrie kaker i bursdagen 😊

  Hva gjør dere når dere er på besøk hos noen og det serveres mat som ikke er i tråd med deres preferanser?

  Hvordan forklare folk at man fint kan lage hjemmelaget mat uten at barnet blir anemisk eller får andre mangler? Jeg synes det er skremmende at det virker som at mange tenker at det er «farlig» å lage hjemmelaget mat pga «da er det ikke sikkert barnet får i seg de nødvendige næringsstoffene».

  Hva tenker du om meieriprodukter? Selv har vi prøvd en mnd uten for å se om vi merket endring. Er en mnd for lite å gå uten mtp å se endringer?

  Hva er ditt største forbedringspotensiale i matveien?
  Hva er du mest fornøyd med når det gjelder kostholdet til deg og din familie?

  Opplever du/dere mye nysgjerrighet mtp at dere ikke spiser sånn som majoriteten?

  Dette ble mange spørsmål 😅😉

  Du er en stor inspirasjon 😊

 8. Føler du selv at du har endret tanker, meninger og ytringer om kropp og utseendefokus i løpet av det siste året?

  I flere av de første Ingefær-episodene sier du at du ikke ser poenget med å flashe magen eller rumpa bare fordi man har trent. Du sier noe som at det er unødvendig å legge ut bilder av kroppen på snapchat, instagram og andre sosiale medier samtidig som at treningsøkten dokumenteres. Hva er grunnen til at du selv har begynt å kaste skjorta gjentatte ganger i det siste månedene? Du blir jo sponset av et eller annet undertøysmerke, men det gjør jo mange andre også rundt om kring. Er det fordi du er mer fornøyd med kroppen din igjen, etter andre fødsel? Synes du det er mer innafor å vise kropp når man har er «fornøyd nok» og har en stram og flat mage. Er det mer greit enn å flashe en flat mage, enn en markert sixpack som jente?

  Jeg synes du ser råflott ut! Det gjør vi alle på hver vår unike måte. Men ønsker gjerne å høre hva du tenker om dette, da jeg som leser opplever en ganske stor endring fra din side på dette området. Jeg mener ikke at du har endret fokus på helse og mat på noen måte. Tenker kun på dette med å vise frem kropp på sosiale medier.

 9. Veronika

  Jeg er gravid og går meg vill i jungelen av treningsråd. Jeg har trent styrke i mange år og nå kvier jeg meg. Føler at uansett hva jeg gjør kan det være feil, og jeg klarer ikke å stole på fornuften min som sier at kroppen forteller meg hvis jeg gjør noe jeg ikke burde.

  Og selvsagt barnemat! Vi burde kunne føle oss trygge på at ungene våre vokser fint på normal mat og ikke pulver.

 10. Hei Sara, og takk for masse god inspirasjon.

  Jeg prøver å spise økologisk og spiser en del paleo.
  Mini på åtte måneder er en nokså kresen en, og det er dessverre grøt hun liker best. (jeg tar som oftest litt økologisk meierismør i eller kokossmør).
  Jeg har så langt forsøkt mange forskjellige grønnsaksmoser med kraft, noe hun spytter rett ut igjen til min store fortvilelse. Hun var veldig glad i bløtkokt eggeplomme en stund, men nå nekter hun det også. Jeg tenkte å forsøke å gi henne leverpostei. Er den økologiske de har på butikken (gilde) et godt alternativ da? Hvilket brød anbefaler du? Hvordan er det med MCT olje og barn? Jeg prøver også å begrense sukkerinntaket hos barna (har en på ni år og), og lurer på hvordan det er med kokosa-sukker, sukrin gold og stevia. Kan de få for mye av det?

 11. Du er opptatt av naturlig mat og sminke. Ja, du er i det hele tatt meget bevisst om hva du tar inn i din egen kropp, dine barns kropper osv. Derfor lurer jeg på om du studerer pakningsvedlegget for hver vaksine nøye — dersom du vel og merke lar dine barn bli vaksinert.

  • Hei!
   Jeg har ikke lest pakningsvedlegget når de har vått vaksiner nei. Der stoler jeg på leger og fagfolk!

 12. Hei! Kunne tenke meg at du delte litt erfaringer rundt det å få to såpass tette barn. Tenker på om det var noe spesielt du gjorde for å gjøre kroppen klar for en ny graviditet, fødsel og amming. :)

 13. Hei Sara,
  Jeg lurte også på dette med meieriprodukter.Ser at flere av dere fra både kostholdsdamene og helsesnappen unngår dette.Hvorfor er ikke melk og meieriprodukter bra for kroppen?Kjempesnilt om du kan si litt hva du tenker,mener og vet rundt dette:)
  klem fra Julie

 14. Jeg lurte på om du kunne skrive litt om hvordan du har gått fram for å starte en suksessfull podcast? :-)
  Og litt om det nye (?) kostholdsprogrammet du følger?

 15. Pingback: Jeg har vært fornøyd med kroppen min hele tiden – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*