Ingefær episode 55: Farger til folket!

Ingefær episode 55: Farger til folket!

Ingefær feirer våren med å snakke om farger! Farge-eksperten og forfatter Dagny Thurmann-Moe forteller oss hvorfor farger er så viktig for helsen. Jeg garanterer at du blir inspirert – og kanskje litt overrasket!

ingefaer_expandet

Farger på Ingefær podcast? Javisst! Fordi:

 • Vi blir mer stressa og gjør mer feil i hvite omgivelser. Likevel maler vi hvite hjem, hvite barnehager, hvite skoler, hvite arbeidsplasser, hvite institusjoner.
 • Grå og fargetomme bymiljøer gjør at vi prater mindre med hverandre og trives dårligere (i tillegg er det mer kriminalitet i bymiljøer med mye skitt og rot).
 • Er du kvinne og kler deg i rødt på date har du større sjanse for å naile det på sikt – og bli spandert mer på.
 • Rødt gir også signaler om trygghet og kompetanse, så det er en god farge å kle seg i på jobben. Du blir mindre hersket med enn ved å gå kledd i svart.
 • Grått gjør oss triste, øynene kommer dårlig frem og poser under øynene og rynker kommer sterkere frem.
 • Fargerike omgivelser stimulerer oss intellektuelt. En god grunn til å male om barnerommet fra hvitt til nyanser av blått, grønt og rosa, for eksempel.

dagnyforsidebilde2

Jeg synes episoden er kjempespennende! Etter å ha lest boken til Dagny, Farger til folket, er jeg overbevist: de hvite veggene hjemme skal males om. Jeg har shoppestopp på hvite, grå og sorte plagg (vel, brudekjolen blir hvit, da). I boken oppfordrer hun oss til å se etter farger. Og vet du hva jeg oppdaget? Norge er et skikkelig grått land. Jeg sier som Dagny: farger til folket – og det er jeg sikker på at du nikker ja til etter å hørt episoden!

Du har tre valg:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast, eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

 

5 kommentarer

 1. CECILIE

  Hei!
  Jeg opplever at samtalen deres i denne episoden av og til «hopper»,type hakk i plata-aktig..Eksempelvis på ca minutt 15 og utover, der er det mye hopping..
  Til tider høres også en type bakgrunnsstøy, som høres ut som om samtalen deres spilles av i lavere lyd under hovedsamtalen, slik at det tidvis blir dobbel lyd. Er det bare jeg som opplever dette?

 2. Suzanne

  Ser nå at det allerede er kommentert om dårlig lyd. Jeg har jo nå hørt igjennom hele, med denne hoppingen og dårlige lyden. Har opplevd dette i mindre grad tidligere også, i tillegg til svingninger i volumet mellom deg og intervjuobjekt. Synes det er veldig trist at du legger podcastene ut før alt er tipp topp. Jeg vil heller vente en dag på en episode enn å høre en time med dårlig lyd :)
  Ikke meningen å være negativ, for jeg synes forøvrig at du gjør en kjempejobb og lager en viktig og interessant podcast! Håper bare lydkvaliteten kan heves noe 😉

  • Hei Suzanne,
   Du kan bare laste ned episoden på nytt, så er den uten hopp og lyder.
   Angående lyd så har den blitt bedre. I begynnelsen intervjuet jeg via skype og et par ganger med mikker i et rom. Da var lyden helt klart dårligere enn hva den er nå. Nå gjennomfører jeg de aller fleste intervjuene i studio.
   Når det er sagt er Ingefær et enkeltkvinnesprosjekt. Jeg har ikke tekniker i studio og vi redigerer lyden på hjemmebane. Jeg skulle gjerne kjørt full pakke, men slik situasjonen er nå er ikke det en mulighet.
   Men – sånt som skjedde med denne episoden skal helst ikke skje, så det skal vi sørge for å unngå i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*