Laks med chevre- og granateplesalat

Laks med chevre- og granateplesalat

Påsken er over og du er kanskje ekstra keen på noe sunt? Jeg får alltid lyst på salater i vår- og sommerhalvåret. Denne salaten er smakfull og næringsrik og perfekt tilbehør til laks.

Vi kjøper som regel økologisk oppdrettslaks. Villaks er det beste, men det kan være dyrt og vanskelig å få tak i. Heldigvis finnes det øko oppdrettslaks i mange butikker nå. Rema1000 og Kolonial.no har det, for eksempel. Det er dyrere, javisst, men så får man heller ha færre laksemiddager, da. Jeg bruker i alle fall sjeldent pengene på vanlig oppdrettslaks.
DSC_3531

Jentene mine på to og fire år syntes søtpoteten, chevren og granateplet var mest stas med denne middagen, i tillegg til at de spiste litt laks. Jeg lagde ikke en egen rett til dem, selv om jeg vet at grønne blader er noe de ikke roper hurra for. Chevre, derimot, er ca det beste begge vet. Det og parmesan. Da føler jeg at jeg har gjort noe riktig.

Oppskriften er til to små og to store.

Ingredienser

  • 4 øko laksefileter
  • 1/2 til 1 pakke spinat
  • 1/2 agurk
  • 1/2 – 1 granateple
  • 1/2 pakke chevre (jeg bruker Tine Haukeli sin som oftest)
  • Saften fra 1/2 lime
  • 2 søtpoteter
  • 1 avokado

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotetene og del dem opp i fire biter fra en skive søtpotet (var det forståelig?)
  2. Kok i ca 15 – 20 minutter, hell av vannet og la de stå til avkjøling
  3. Ha spinat i en bolle
  4. Skrell agurken (jeg synes agurken blir mindre bitter da) og skjær i mindre biter og ha i bollen
  5. Skjær avokadoen i mindre biter.
  6. Del granateplet og ha i salaten
  7. Bruk fingrene til å lage små biter av chevren og ha i
  8. Bland inn avkjølt søtpotet
  9. Ha over limesaft, smak gjerne til
  10. Stek laksen i godt smør
  11. Server!

DSC_3530

2 kommentarer

  1. Oj – eg laga noko som likna veldig i går, faktisk (og såg bloggposten din fyrst no!). Eg serverte to salatar: Den eine hadde bakt søtpotet (delte den på same måte som du og bakte den i 40 min i steikeovnen – med olivenolje og salt), granateple, fetaost, rista pinjekjerner, ruccola og babyleaf-salat. Den andre hadde ovnsbakte rødbeter (bakt på same måte), same salatblad, bakt chevre (Tine Haukeli) og honningrista valnøtter med litt salt. Eg laga «snurrer» fylt med kvitlauksmør, parmesan og frisk timian til – som eit brytebrød. Det siste var ikkje særleg sunt, men grådig godt!

    • Haukeli er så god! Er vår favoritt også. Jentene spiser den opp på null komma niks. Burde vært sponset 😉
      Høres veldig godt ut med rødbetsalat også! Rødbet er en favoritt hos oss også.
      Forøvrig hørte snurrer godt ut! Det går jo an å lage i surdeigsversjon, skal testes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*