Ingefær episode 60: Dr. Sara Gottfried om å holde seg ung

Ingefær episode 60: Dr. Sara Gottfried om å holde seg ung

Ukens gjest på Ingefær podcast er Dr. Sara Gottfried. Sara Gottfried er Harvard-utdannet lege og hun har gitt ut tre bøker som har alle kommet inn på bestselgerlisten til New York Times: The Hormone Cure, The Hormone Reset Diet og Younger.

Sara Gottfried ga nylig ga hun ut boken Younger, en syv ukers protokoll for å holde deg ung lengre. Da er det naturlig å stille seg spørsmålet: passer denne boken, og dette intervjuet, for deg som er i tyveårene eller trettiårene? Jess! Tipsene hennes passer for alle. For vi alle vil vel ha som god helse som mulig så lenge som mulig? Jeg vil i alle fall det.
Younger-Book-Cover

I episoden snakker Sara og jeg om:

 • Hva gener, epigenitikk, innflammaging, telomer og healthspan er: gener er vårt dna, epigenitikk er hvordan vår livsstil og livet vårt (og foreldre og besteforeldre) skrur av og på genene vi har, innflamaging er en kombinasjon av ordene innflammasjon og det å eldes, telomer er et område med små repeterte sekvenser i enden av hvert kromoson. For hver celleling blir telomer litt kortere. Lengden på telomeren forteller hvor gammel din biologiske alder er (ikke selve alderen din), og healthspan er hvor lenge du er frisk i livet ditt (ikke hvor lenge du skal leve).
 • Hvorfor maten vi spiser har betydning for hvor fort eller sakte vi eldes
 • At gode vaner skapes i tyve- tretti og førtiårene – men at kroppen kan repareres i stor grad (ingen grunn til stressanfall nå asså!)
 • At kortisol og for høyt stressnivå gjør oss rynkete og eldre
 • Viktigheten av å velge giftfrie produkter i hus og til deg selv
 • At noen forbrenner koffein sakte mens andre tåler koffein – det er nemlig et gen som du har eller ikke har
 • Viktigheten av å finne ditt Hvorfor: Hvorfor har du lyst til å holde deg frisk og rask? Venninnen til Sara har lyst til å holde seg ung så lenge som mulig slik at hun kan ha super sex med ektemannen sin til hun blir gamme. Jeg heier på den!
 • Og mye, mye mer.

sara2

Personlig var det veldig stort for meg å intervue Sara Gottfried. Jeg har fulgt hennes arbeid i mange år og har stor respekt for henne. Det tror jeg du vil ha etter dette intervjuet! Skal gjøre mitt ytterste for å få henne tilbake på Ingefær. Ryktene skal nemlig ha det til at boken The Hormone Cure, som jeg har hatt stor nytte av, kommer på norsk!

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Hør episoden her:


 

Last ned episoden som mp3-fil.

11 kommentarer

 1. Anette

  Spennende og lærerik podcast, en smule skremmende også da jeg ble mer bevisst mine «svin på skogen», eks dagkremen som kan inneholde kjemikalier. Badstu skal jeg bli flinkere å ta, lett å gjennomføre 😊

 2. Helene

  Hei! Liker podkasten din kjempegodt, det er utrolig lærerikt å høre på. Jeg synes det er fantastisk at du får med deg så mange dyktige mennesker som brenner for faget sitt, det er inspirerende :-)
  Hvis jeg får komme med et ønske, så øsnker jeg meg en episode der du snakker om løping. Og kanskje fått med deg Ida Bergsløkken – som har smartmatraskeben bloggen.

  • Hei Helene,
   Takk for ros <3
   Løping er bra tema, det skrives opp. Jeg løp jo masse før, og det finnes flere gode bøker om løping.

 3. Ingunn

  Hei Sara.
  Gratulere med å ha fått Sara Gottfried som intervjuobjekt i Ingefær podcast. Dette var eit FANTASTISK INTERVJU! Eg måtte høyre det to ganger på rappen, det var så bra! :)

 4. Karoline

  Hei. Flott og informativt intervju, supert intervjuobjekt.
  Hva er dine favorittpodcaster? Jeg har en del favoritter innen kultur, krim og nyheter, men ingen andre enn Ingefær på temaet helse? Tips?
  Vennlig hilsen Karoline :)

  • Hei Karoline, takk for ros!
   Jeg hører litt for lite på podcaster selv faktisk. Sjekker balaneced bites jevnlig, temaer jeg synes er spennende hos Robb Wolf og Chris Kresser, samt synes at the living experience er veldig givende.

 5. Elsker elsker ELSKER Sara!!!
  Tusen takk for en fabelaktig podcast Sara!!

 6. Pingback: Styrk grepet ditt og lev lengre – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*