Tjukkmjølkspanacotta

Tjukkmjølkspanacotta

En enkel, smakfull og tradisjonsdrik dessert som kan lages flere dager i forveien!

Sponset innlegg

Tjukkmjølk er økologisk melk fra Rørostraktene syrnet med Rørosmeieriets egne tettekultur. Det interessante med Tjukkmjølk er det høye innholdet av GABA. Gaba kan har beroligende effekt på oss mennesker og jeg har hørt at et glass daglig av Tjukkmjølk inneholder tilstrekkelig GABA. Faktisk testet jeg å ta gaba-piller i en stressende periode før jul og syntes det hadde effekt (nå er jeg ikke stresset og tar ikke tilskudd mer).
DSC_3611

Men tilbake til maten! Denne desserten er enkel å lage og holder seg flere dager i kjøleskapet. Det er perfekt, synes jeg, for det er ikke alltid det passer å lage dessert dagen før eller samme dag som man får gjester. Desserten er mektig og næringsrik – en liten smakfull helsebombe, rett og slett (unntatt sukkeret, da, men jeg har erstattet vanlig sukker med kokosblomstsukker, som er noe blidere for blodsukkeret).

Tjukkmjølkspanacotta
Fire porsjoner eller seks mindre porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl Røros kremfløte
  • 3 dl Røros Tjukkmjølk
  • 70 gram kokosblomtssukker (annen søtning funker også)
  • 1.5 ts gelatin (tilsvarer ca 3 gelatinplater) (Jeg kjøper øko gelatin hos Naturlig Liv)
  • 1 vaniljestang


DSCF3423

Fremgangsmåte

  1. Ha fløte, sukker, vaniljestang og gelatinpulver i en kjele
  2. Kok opp på middels varme, rør forsiktig underveis
  3. Når blandingen er kokt setter du den litt til avkjøling
  4. Rør inn Tjukkmjølk
  5. Ha over i dessertskåler eller glass
  6. Som tilbehør er bærsaus godt, eller bare masse friske bær

PS: Har du ikke gelatinpulver i hus bruker du gelatinplater.  Legg disse i bløt i ca ti minutter og tilsett etter at fløteblandingen har kokt opp. Kokosblomstsukkeret gjør at panacottaen smaker litt mer karamell enn vanlig panacotta – hvilket jeg elsker!
DSC_3602

 

 

6 kommentarer

  1. Gleder meg til å lage denne 😊 Takk for at du deler 😀

  2. Skal sømfare lokalbutikkene etter øko fløte og tjukkmjølk i dag! Takk for at du deler Sara. Gleder meg til neste ingefærepisode ♡ Du er en inspirasjon

    • Hei Christine,
      Håper du finner begge deler og får laget denne herligheten! Takk for fin kommentar <3

  3. Kristiane

    Trenger man å varme denne helt opp til kokepunktet når man tilsetter gelatin? Vil helst unngå å koke opp lavpasteurisert melk siden jeg tåler den bedre da, men det skal vel ikke så mye koking til før den ikke lenger er lavpasteurisert..?

    • Hei Kristiane,
      Godt spørsmål, og her er jeg svar skyldig. Hva med å smelte gelatin i varmt vann og tilsette fløteblanding som kun er varmet opp litt? Test, og om det funker gi meg beskjed :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*