Tzatziki med Tjukkmjølk

Tzatziki med Tjukkmjølk

Tjukkmjølkstzatziki er en frisk og norsk versjon av den greske yoghurtvarianten. Anbefales!

Sponset innlegg

Tjukkmjølkas dag i Røros som jeg deltok på nylig var dette en av rettene jeg fikk servert, laget av dyktige Kaffekråa catering.

Tzatziki er enkelt å lage, men jeg har aldri tenkt på å bruke Tjukkmjølk før. Nå har jeg testet hjemme flere ganger og anbefaler oppskriften videre. Tzatziki er jo det perfekte tilbehøret til fisk, kjøtt og salat nå i grillsesongen!

DSCF3435

Ingredienser

 • 3 dl Tjukkmjølk fra Røros
 • 1 agurk
 • 2 fedd hvitløk
 • Salt og hvitt pepper til smak

Fremgangsmåte

 1. Rasp agurken og la den renne av seg i dørslag en liten stund. Klem gjerne ut litt vann også.
 2. Legg et kjøkkenhåndkle over en sil eller et dørslag og la Tjukkmjølka renne av seg. (Du trenger ikke gjøre dette, men det gir en fyldigere tzatziki).
 3. Ha Tjukkmjølk i en bolle og tilsett agurk og finhakket hvitløk, bland.
 4. Smak til med godt salt og hvitt pepper.
 5. Avkjøles gjerne litt før servering slik at smakene får sette seg.

DSCF3503

Vi har hatt tzatziki til kylling, til burger som på bildene, til ovnsstekt laks og jeg har frisket opp min eggerøre på morgenen med tzatziki som tilbehør. Nam!

DSCF3499

3 kommentarer

 1. Pingback: Hey June – Sara Lossius

 2. Hei!

  Av gammel vane så skjærer jeg alltid bort alt fett, skinn, sener ol. som er på alt av kjøttkilder som jeg spiser. Det blir da i hovedsak på kyllingbryst, hel kylling, svin indre/ytrefilet, biff osv.
  Vil det forholdsvis lille fettet, skinn, sener ol. som er på magre kjøttprodukter bare være positivt å spise, fordi man for eksempel skal ha litt skinn, sener, annet vev og mettet fett også fra animalske kilder?
  Bør jeg derfor slutte å skjære bort alt fett, skinn, annet vev/slintrer, sener ol. på kyllingbryst, hel kylling, svin indre/ytrefilet, biff osv.?
  Hva bør jeg evt. beholde/spise av dette, og i så fall hvor mye – og hvorfor?

  Det er jo velkjent at det dannes helseskadelige stoffer i stekeskorpen på feks. kjøtt når det brukes for høy temperatur. Men hvordan løser du/dere det for å unngå de helseskadelige stoffene når du/dere skal lage stekeskorpe på div. kjøtt?

  Og til slutt har du/dere en Crock Pot/slowcooker å anbefale?

  Mvh. Ruben.

  • Hei Ruben!
   Dine spørsmål er mer intrikate enn jeg tør å svare på, rett og slett fordi jeg ikke tenker (og bryr meg) så mye selv. Jeg skjærer ikke bort fett fra dyr som har hatt et godt liv, mtp fettsyrebalansen. Pluss at jeg personlig liker smaken av fett. Helseskadelige stoffer tenker jeg heller ikke så mye på, av den grunn at vi ikke spiser så mye av det.
   Slowcooker: Jeg bruker romertopf :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*