Tjukkmjølkstzatziki er en frisk og norsk versjon av den greske yoghurtvarianten. Anbefales!

Sponset innlegg

Tjukkmjølkas dag i Røros som jeg deltok på nylig var dette en av rettene jeg fikk servert, laget av dyktige Kaffekråa catering.

Tzatziki er enkelt å lage, men jeg har aldri tenkt på å bruke Tjukkmjølk før. Nå har jeg testet hjemme flere ganger og anbefaler oppskriften videre. Tzatziki er jo det perfekte tilbehøret til fisk, kjøtt og salat nå i grillsesongen!

DSCF3435

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 3 dl Tjukkmjølk fra Røros
  • 1 agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og hvitt pepper til smak

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Rasp agurken og la den renne av seg i dørslag en liten stund. Klem gjerne ut litt vann også.
  2. Legg et kjøkkenhåndkle over en sil eller et dørslag og la Tjukkmjølka renne av seg. (Du trenger ikke gjøre dette, men det gir en fyldigere tzatziki).
  3. Ha Tjukkmjølk i en bolle og tilsett agurk og finhakket hvitløk, bland.
  4. Smak til med godt salt og hvitt pepper.
  5. Avkjøles gjerne litt før servering slik at smakene får sette seg.

[/directions]

DSCF3503

Vi har hatt tzatziki til kylling, til burger som på bildene, til ovnsstekt laks og jeg har frisket opp min eggerøre på morgenen med tzatziki som tilbehør. Nam!

DSCF3499