Ingefær episode 64: Graviditet, fødsel og mammakroppen

Ingefær episode 64: Graviditet, fødsel og mammakroppen

Mona Valstad Elsness er osteopat, fysioterapaut og fagansvarlig for Kvinnehelsesenteret på Majorstua i Oslo. Ukens tema på Ingefær er graviditet og barseltid!

Jeg er på mitt sterkeste som gravid og i barseltiden. Men jeg er også på mitt mest sårbare. Det tror jeg mange kjenner seg igjen i.

I forkant av intervjuet fikk jeg inn mange spørsmål til Mona. Jeg har så godt jeg kan flettet disse inn i mine egne spørsmål. Spørsmål om depresjon og kosthold sparer jeg til en senere episode.

Jeg har fulgt Mona lenge, via hennes Instagram-konto Femalewellness. Hun har også nettside med samme navn. Jeg synes hun formidler kvinnehelse på en engasjerende, kunnskapsrik og klok måte.

I denne episoden får du høre mer om bekkenbunnen, om å tisse på seg når man hoster eller hopper på trampolinen, hvordan forberede seg på fødsel, hvorfor det er viktig å lytte til kroppen som gravid, stille seg spørsmålet hvem man er gravid for, vi diskuterer ordet mammekropp og det å være forbilledlig gravid, vi snakker om trening før og under graviditet og etter fødsel – for å nevne noe.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3.

Håper du liker den!

 

2 kommentarer

  1. Tusen takk for temaene du tar opp! Jeg fikk blæreprolaps etter jeg fødte mitt andre barn (jeg hadde lungebetennelse da jeg fødte, så prolapsen kom under en heidundrandes hostekule dagen etter fødselen), og bekkenfysioterapeuten min sa at nesten alle pasientene hennes ikke kommer til henne før de er i overgangsalderen, og da har de slitt med prolaps og lekkasje og alt mulig helt siden de fødte for mange år siden, og enten bare holdt det for seg selv eller trodd det var normalt. (Min happy ending: da jeg innså hva som hadde skjedd og googlet blæreprolaps, trodde jeg jeg aldri kunne løpe igjen eller noe som helst…men etter 1.5 måned med fysioterapi og pågående trening så fikk jeg lov til å løpe, og jeg løp et 25K trail race med masse bakker og greier før babyen ble 6 måneder…så hurra for bekkentrening!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*