Ingefær episode 66: Om å velge annerledes

Ingefær episode 66: Om å velge annerledes

I episode 66 av Ingefær podcast snakker jeg med Eyvind Stueland om å kun jobbe 36 prosent, fasting, ha mobilen på lydløs mesteparten av tiden og hvorfor han står på hodet hver morgen mens tevannet koker.

Eyvind Stueland er mannen bak Podcasten til Eyvind Stueland, tidligere Steinaldermann podcast. Han bor i Sauda med kone og to barn og har valgt et litt annerledes liv enn hva de fleste av oss har.

19073932_10155221272245149_441797417_n

Han og kona jobber til sammen 96 prosent. Valutaen de velger for familien er tid.

Han faster omtrent 10 prosent av året.

Han trener 5 – 10 minutter noen ganger i uken, men beveger seg jevnt gjennom dagen. Resultatet er at han er i svært god form.

Han har mobilen på lydløs mesteparten av tiden og velger å ikke bruke særlig tid på sosiale medier.

Han har en morgenrutine som setter standard for dagen: Beveger skuldre og hofte med en pinne, står på hodet mens tevannet koker og deretter skriver han tre sider om det som faller ham inn.

Han isbader også, men det snakker vi ikke om i episoden.

is

Jeg digger Eyvinds tilnærming til livet – selvom jeg ikke kunne levd slik selv. Han sier også at denne livsstilen er ikke for alle. For hva gjør man når man ikke jobber? Og for mange: hvem er man om man nesten ikke jobber? Jobben er en vesentlig del av identiteten for mange av oss.

19114686_10155221272270149_670486012_n

Eyvind stiller spørsmål som jeg tenker er verdt å dvele litt ved. Hvilken valuta er viktigst for deg? Er det tid, penger, helse? Hvis det er tid og helse, hvordan ser det ut i livet ditt i dag? Kan du gjør endring som beveger seg i retning av verdiene du ønsker å etterleve? Det er også nyttig å ta med seg det Eyvind snakker om scrolling. Selv scroller jeg mye, særlig på Instagram. Når jeg tenker tilbake på dagen om kvelden: er jeg fornøyd med å ha brukt en time av dagen på scrolling? Svaret gir seg selv. Min sommer skal brukes til å ikke være mye på sosiale medier, men heller tenke tanker helt ut og skrive. Hva med deg?

Eyvind nevner flere inspirasjonskilder, særlig Tim Ferris sin podcast og ulike gjester der.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

8 kommentarer

 1. Hei,

  Hører ikke til dette innlegget men lurte på hvilken av Rå organic skincare ansiktskremene du var så fornøyd med? Jeg vurderer å prøve…. Har ganske sensitiv hud.. Men du skrev noe om at du trodde den kunne skyldes gløden i huden din :)
  Og hvordan får du tak i maca her i Norge?

  Gleder meg til å høre ukens podcastepisode :)

  Hilsen G

  • Hei!
   Jeg bruker et par ulike typer oljer fra Rå, og kime ansiktskrem og rensekrem mener jeg å huske.

   Får maca av mamma når hun er på besøk i Norge fra Tyskland. Her er det jo ikke lov å kjøpe :/

   Håper du liker episoden!

 2. Jeg storkoser meg med Ingefær, og denne episoden var veldig inspirerende når det kommer til blant annet faste, noe som jeg har vegret meg å prøve siden jeg for noen år siden kastet meg på trenden med Maple Syrup Diet, og opplevde effekten av den til å være alt annet enn bra for meg. MEN å høre Eyvind snakke om sin faste-metodikk var godt nytt for nysgjerrige meg. Så nå skal det søkes rundt omkring på det store vide nettet, i håp om å finne noe jeg tror jeg kan lande på. Tusen takk for at du lager en superbrainspirerendegivende podcast! Ønsker deg en deilig dag!

  • Hei!
   Tusen takk for gode ord! Eyvind er altså så spennende fyr, så jeg er så glad flere enn meg synes det.
   God junidag!

 3. Margita

  Hej Sara!
  Før en episode! Så interessant att høra på. Efter denna slappnar jag mer av i mina livs val! 😉👍
  Ingefær är en fantastisk inspiration och informations rik podcast, du gör ett jätte bra jobb Sara.

 4. For en spennende og lærerik episode.
  Interessant å høre om de som velger annerledes. Du gjør en super jobb! Ved å høre på podcasten ga meg nok en gang svar på at når jeg er ferdig utdannet skal jeg ikke jobbe 100 %, siden jeg ønsker tid til å lage mat, trene, være sammen med familie / venner osv, har funnet ut at det beste for meg er å jage minst mulig etter klokka, trives best med å være minst mulig «klokkeslave» 😊

  • Hei Anette!
   Ja, spennende med Eyvind, og at man kan gjøre andre valg. Men mange trives jo med å jobbe 100 prosent og mer også – jeg tenker at det er opp til en hver å finne ut av sin vei, som du virker å ha gjort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*