Jeg – en navnelappfantast

Jeg – en navnelappfantast

Noen ganger tar jeg meg selv i å se etter navnelapper på egne klær.

Sponset innlegg

Helt siden Elly var baby har jeg bestilt navnelapper fra Askeladden navnelapper. Jeg bestiller de som bare behøver å bli klistret rett på plagget. Disse navnelappene fester jeg rett på klesmerket eller eventuelt vaskeanvisningen og det er i grunn det. Enkelt og greit!

Askeladden har et stort utvalg av navnelapper slik at man kan finne det designet du eller barnet liker best. Selv foretrekker jeg enklest mulig design. Jeg velger en farge, en skrifttype og et symbol, og skriver kun fornavnet til barnet og mitt telefonnummer.

DSC_3622

Selv om jentene mine ikke har en gedigen garderobe blir det en del plagg å merke i løpet av året. Jentene vokser fort, det er inneklær, uteklær, sommerklær, ullklær og andre klær. Da Elly brakk armen var det ikke alle plagg som passet over gipsen, som gikk fra overarm til fingrene. Vi kjøpte en grønn ytterjakke på Lindex. Den mistet vi fort. Jeg hadde nemlig ikke merket den. Jakken var ikke dyr, men jeg misliker skikkelig å miste fullt brukelige og fine klær. Etter det har jeg vært ekstremt nøye på å lime navnelapper på alt. Jeg har dessuten god hjelp av Fie til dette. Hun ser ut til å ha arvet mitt navnelappfantast-gen. Hun sjekker hvert plagg om det har hennes navn på, og om jeg mot formodning ikke har satt på navnelapp går Fie i skuffen hvor navnelappene ligger og setter på lapp selv.

DSC_3624

Her er mine tre beste navnelapp-tips:

  1. Bruk navnelapper av ulik farge eller design til hvert barn i familien. Slik skiller barna fort sine egne klær (og i vår familie: gjør det lettere for Jon – jeg er den som har kontroll på klærne).
  2. Ha navnelappene liggende i nærheten av barnas klær slik at de er klar til bruk for hvert nye plagg som kommer inn i garderoben.
  3. Bestill gjerne dobbel dose når du bestiller. Ved sesongskifte, som vi er i nå, er min erfaring at navnelappbruken går i været.

DSC_3626

4 kommentarer

  1. Vi merker også klær, vi har alikevel mistet klær som bare blir borte selvom navnelappen er på… men vi glemte en dag en fin ulljakke på stranden, og da fikk vi melding om at noen hadde funnet den. Vi ble så glad :)

    • Kanskje ikke alle som gidder å gi lyd om de finner et mistet plagg? Navnelapper øker i alle fall muligheten!

  2. Vi bruker også disse navnelappene 😊 Veldig fornøyd med de. Merket solbrillene til 3-åringen med en slik lapp og en gang de var borte ringte noen og hadde funnet de 😊 Veldig praktisk!

    • Veldig praktisk ja! Vi skiller også like leker (feks vesker) ved hjelp av navnelapper, slik at det ikke blir krangel :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*