Rullekake må frem fra glemselen. Den tar kort tid å lage og spør du meg er det en skikkelig koselig kake, i den grad kaker kan være koselig.

I hele sommer har jeg hatt lyst til å lage rullekake, uten at jeg helt vet hvor jeg fikk den ideen fra. Jeg husker rullekake fra da jeg var liten. Rullekake med syltetøy, med krem, med krem og sjokolade og med smør og sukker sikkert også.

Oppskriften fant jeg hos Tine, og har modifisert den til en litt sunnere variant.

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 3 økologiske egg
  • 1 1/2 dl kokosblomstsukker
  • I underkant av 2 dl potetmel
  • 2 ss råkakao (om du vil ha svak sjokoladesmak på rullekaken, kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Smør en form i str 30*35 godt. (Jeg brukte mindre form, derav en skikkelig feit rullekake).
  3. Fukt et kjøkkenhåndkle og ha det klart ved siden av en rist.
  4. Pisk eggedosis av egg og kokos.
  5. Sikt alt det tørre i eggedosisen og rør forsiktig.
  6. Hell røren over i formen.
  7. Stekes midt i ovnen i ca fem minutter.
  8. Ta ut kaken av ovnen og legg det fuktige håndkledet over kaken.
  9. Vend fort og forsiktig ut av form og over på risten.
  10. Avkjøles før du fyller den med ønsket fyll.
  11. Når du skal rulle kaken, bruker du håndkledet til å rulle og klemme forsiktig. Øvelse gjør mester!

[/directions]

… Og som dere ser, er ikke jeg helt mester enda. Men kaken ble en suksess i heimen. Jeg fyllte med sjokoladekrem, laget av fløte, råkakao, litt kokosblomstsukker og en dæsj vaniljesukker.