Hva med litt ekstra tilstedeværelse i en hektisk førjulstid? Den norske appen Mestre kan gjøre at du mestrer denne tiden av året litt bedre med hjelp av guidet mindfullness.

Annonse Mestre

Mestre er en norsk mindfullness-app som gir deg både kunnskap om mindfullness og et vell av øvelser innen mindfullness. Mindfullness kan bidra til redusert stress, økt fokus og generelt et høyere nivå av velvære i hverdagen.

Hanne og jeg på et Mestre-event tidligere i år

HISTORIEN
I mange år hadde kommunikasjonsrådgiver Hanne Suorza vært sterkt plaget av kraftige migreneavfall. Hun hadde prøvd det meste av behandlinger uten hell. Heldigvis kom hun i kontakt med Bjarte Stubhaug, som er lege og psykiater og spesialist i stressmedisin.

Han gav Hanne viktig kunnskap om kropp og sinn, samt gode mindfulnessøvelser som Hanne bestemte seg for å regelmessig øve på. Sakte men sikkert opplevde hun at migrenen slapp taket.

Og dermed var ideen om å dele dette med flere, tent hos Hanne. Bjarte og Hanne utviklet appen Mestre, slik at du og jeg kan få mulighet til å mestre utfordringer som livet kan gi oss, litt bedre. Det handler ikke om å gå rundt på en rosa sky herfra til evigheten, men om å benytte seg av enkle verktøy som gjør oss litt mer robuste.

Hanne Suorza forklarer om Mestre.

MESTRE
Appen Mestre finner du i appstore og koster kun 249 kr. Det er den beste mindfullness-appen på norsk og er nesten som en bok og app i ett! Mestre inneholder en kunnskapsbank og en øvelsesbank, samt filmer av samtaler mellom Hanne og Bjarte. Tanken er at du med økt kunnskap også får mer ut av øvelsene.

Mestre inneholder hele 23 øvelser, hvor du kan velge mellom 18 temaer. Angst, balanse, jobbstress, konsentrasjon, negative tanker og søvn er bare noen av øvelsene. Du har også øvelser som går på tid, fra 5 til 30 minutter. Personlig er jeg glad i øvelser som tar 10 minutter, og planen er å øke etter hvert som jeg blir mer komfortabel med meditasjon og mindfullness. For meg er ikke dette prestasjon, men øvelse.

I kunnskapsdelen snakker Bjarte blant annet om å mestre stress og stressplager. Jeg mener kunnskap gjør at vi blir mer tålmodige og snille med oss selv. Jeg tror ikke det bare er meg som har kjeftet på meg selv fordi kroppen er stresset, når jeg tenker at jeg egentlig ikke har noe å stresse over …

Samtalene mellom Hanne og Bjarte handler om de samme temaene som øvelsene. Kan vi bestemme og kontrollere hva vi skal tenke på? Hva betyr det å være mentalt sterk? Nyttige refleksjoner for de fleste av oss!

Mestre koster 249 kroner, og er spør du meg er den verdt hver krone. Når du har lastet ned appen har du nemlig mindfullness rett i nærheten (siden de fleste av oss ikke er langt unna mobilen i det daglige). Jeg har som vane å lytte når jeg tar båten til eller fra byen. Disse minuttene har jeg begynt å glede meg til, det blir en deilig pause i hverdagen som jeg blir roligere av.

GI NOE SOM VARER
En liten anbefaling på slutten: Hva med å gi Mestre til en venn? Da gir du noe som varer, som er nyttig, som kan brukes og som er miljøvennlig. Søk opp Mestre i appstore, trykk på deleknappen øverst til høyre, velg gi som gave og følg instruksjonen. Jeg er sikker på at det er en gave som virkelig blir satt pris på! (Jon fikk i høstgave fra meg tidligere i år!)

Hvis du vil lese mer, gå inn på stressmestre.no!