Siden jeg ble kjent med Jon august 2009 har han skrytt av at han lager et utrolig godt bananbrød. Det har vært greit mye skryt og dertil lite action på bananbrødfronten. En unnskyldning er at oppskriften er i USA, en annen er at jeg ikke spiser kornprodukter. Siste argument er gyldig.
Men det går jo an å paleoifisere en brødoppskrift! Jon fikk nylig ut finger’n og disket opp. Jaggu på tide foråsiresånn. Til bananbrød er det lurt med gamle bananer, type bananer som butikker er på vei til å kaste. Da er de søte, myke og gode. Denne oppskriften gir supergode og saftige brød, som er tyngre enn tradisjonelle bananbrød. Nomnom! Originaloppskrift herfra, pimpet litt.
Jons bananbrød
- 3 egg
- 4-5 ss honning
- 60 g smeltet smør (evt 4ss med olivenolje eller ghee)
- 4 små moste overmodne bananer (3 hvis de er store)
- 1ts vaniljesukker
- 1ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 4,5 dl mandelmel
Pisk eggeplommene og honningen i ca fem min til det blir litt fluffy. Ha i smeltet smør og bananer, og miks dette sammen. Bland i de tørre ingrediensene – ha i litt av gangen. I en annen bolle pisker du eggehvitene stive. Vend inn eggehvitene i deigen, noe som kan være litt tricky siden deigen er veldig tung.
Om du ønsker kan du blande inn litt valnøtter eller andre nøtter. Dropp kanel om du vil ha en mindre kakete smak. Pynt gjerne med hakkede nøtter.
Hei! Har nettopp fullført Naturlig mat, og jeg må si mange av oppskriftene høres herlige ut 🙂 Jeg gleder meg til å fortsette paleo-livsstilen med ny inspirasjon, elsker bloggen din!
Hei Sigrid!
Stas at du liker både blogg og bok 🙂
Gooood helg!
Lagde denne kaken i helgen, den ble utrolig god 🙂
Hadde ikke modne bananer, så hadde ferske bananer i ovnen en stund for at de skulle bli myke. Funket bra for min gane hvert fall. Hadde heller ikke så mye mandelmel – men det gjorde bare at den ble veldig saftig og deilig 🙂
Åj, det var et lurt triks med å ha bananer i ovnen!
Kanskje jeg må lage brødet igjen snart, er jo så godt! 🙂 Og da prøve med mindre mandelmel. Bra at oppskriftene blir pimpet!
Pingback: Bananbrød | Paleoliv
Hvor mange kalorier er det per 100g?
Aner ikke 🙂