Hei og hei!
Jeg må innrømme at jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke har klart å blogge oftere – og jeg som prater om at dårlig samvittighet er skikkelig tidssløseri. Ikke alltid man klarer å leve som man preker, altså. Mini er kun tre uker gammel, så jeg regner med vi etter hvert får litt mer rytme på hverdagen og jeg litt mer rutine slik at jeg får til å blogge oftere. Jeg elsker jo å blogge og har savnet å kunne publisere noe jevnlig. Alt til sin tid?
Mini er i alle fall en ganske så snill liten søtnos med både matvett og vett til å si i fra om alt ikke er som hun synes det skal være. Hun ligger ved siden av meg og sover nå. Jeg drikker kaffe pappa har tatt med fra Peru og skal rydde gjesterommet snart til mamma som kommer til Norge i kveld. Fersk mor som jeg er, er det hva jeg rekker i dag før Jon kommer hjem fra jobb – ingen tur i dag.
Jeg rekker heldigvis å lese litt mens jeg ammer. En liten ipad mini har vist seg å være gull verdt! Her er noe av det jeg synes har vært interessant den siste tiden.
Dette innlegget av matskribent Yngve Ekern i Aftenposten på søndag gjorde meg ganske så irritert. Jeg luftet en god dose irritasjon da Jon og jeg gikk tur til Java for å få litt god søndagskaffi. Ekern (som forøvrig har gitt ut en vegetarkokebok …) er alt annet enn kritisk journalist og hevder at mettet fett og rødt kjøtt er farlig og mener at Matprat/Opplysningskontoret for egg og kjøtt ikke bør være delaktig i en lærebok i mat og helse for skolen. Han kunne kanskje vært litt kritisk til Tines tilstedeværelse på alle skoler, eller? Han skriver også at «Høyt inntak av rødt kjøtt og bearbeidet industrikjøtt øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Faren for å få tarmkreft øker. Dette er det ingen tvist om.» Anbefaler Ekern å lese en bok eller to blant annet av Gary Taubes for å utvide perspektivet sitt. Jan og Anders i Kostreform Oslo & Akershus kom heldigvis med motsvar i mandagens papirutgave av Aftenposten.
Så over til noe helt annet. Paleodietlifestyle.com har en veldig god oversikt over tilsetningsstoffer og paleo. Den bør man bokmerke eller printe ut! Vel verdt en titt.
Og så er det to kommentarer fra the guardian, et av mine favorittnettsteder. Den ene omhandler at Gwyneth Paltrow ikke gir barna sine pasta og poteter (og fysj! de er tynne, så det kan være helseskadelig), og forsvarer Paltrows utspill. Så enig! Blant annet står det i artikkelen at det kun er ganske nylig (de siste seksti årene ca) at stivelsesrik mat har blitt sett på som helsemat – tidligere ble det sett på som fetende. Fete opp husdyr? Gi dem stivelsesrik mat. Artikkelen avsluttes slik og jeg sier meg hjertens enig:
«If the daily diet in the Paltrow household includes protein (fish/meat/eggs/pulses), unprocessed fats (butter/olive oil), plenty of vegetables and some fruit, then it is healthy, nutrient-rich and lacking in nothing. If that’s what the Paltrow kids eat, she’s doing them a favour.
Yes, children do have slightly different nutritional requirements from adults: they need more fat and protein. But filling their plates with empty calories in the form of white pasta, bread and rice is no nutritional kindness.»
Den andre artikkelen fra the guardian handler om hvordan vi iscenesetter oss selv særlig på instagram. Kanskje ikke veldig paleolink, men likevel interessant synes jeg. Det viktigste er å gi seg selv likes, ikke at andre gir deg likes, husk det!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!