Det er lenge siden sist jeg har postet en oppskrift. Etter at Mini kom til verden har vi ikke testet allverdens nytt på kjøkkenet. Litt dumt, egentlig, for å prøve en ny oppskrift tar ikke nødvendigvis lengre tid enn å slumpe sammen etter gammel vane. Jeg skal prøve å teste en ny rett i uken fremover. Forhåpentligvis går det bedre enn lever-prosjektet mitt …
Denne oppskriften er fra boken Naturlig mat. Naturlig nok, foråsiresånn, siden jeg har bidratt med å gi den ut, og fordi alle oppskriftene er enkle og går kjapt å lage. Også smaker de godt, seff.
Vi lagde mange kjøttboller, slik at jeg hadde til frokost dagen etter og nok til å fryse ned til senere bruk. Fordi jeg brukte mer kjøtt enn det som var i den opprinnelige oppskriften, måtte jeg slumpe litt. Sjokk.
Kjøttboller med karri og kokos
- 800 gram kjøttdeig
- 2 små gulerøtter, revet
- 2 – 3 fedd hvitløk
- 1.5 dl kokosmasse
- 1 egg (evt 2)
- 2 – 3 ts karripulver
- en håndfull korianderblader
Dette liker jeg med oppskriften: Ha alt i en kjøkkenmaskin og bland til en jevn masse. Enkelt, hva? Perfekt!
Form kjøttboller med hendene, så store eller små du vil. Små tar kortere tid, derfor var de jeg lagde ganske små.
Stekes et par minutter på hver side før du tar på lokk og lar det steke til ferdig. Slik blir de saftigere.
Og husk at du får rabatt på boken (og alle andre varer) om du bruker koden «paleoliv» hos barefootshoes!
Vi drar til fjells senere i dag og kjøttbollene blir trolig med i bilen. God helg!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!