Therese Årsæther og Kim Orderud er kiropraktorparet som endret kosthold og ble kvitt plager som betennelse og migrene, og som nå har slaktekrok i gangen, kjøper smør rett fra setra og får grønnsaker rett fra en andelsgård. Lytt og bli inspirert!
Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
I episode 29 av Ingefær podcast snakker jeg med kiropraktorene, samboerparet og eierne av butikken Naturlig Liv om deres helsereise. Jeg har kjent Kim og Therese i flere år og slutter aldri å bli overrasket over deres engasjement og prosjekter rundt mat. En lattermild, inspirerende og lærerik episode, om jeg kan si det selv!
Vi snakker blant annet om
- Hvorfor de kjøper julismør og smør rett fra setra
- Hvordan det å kjøpe hele slakt er vinn-vinn for økonomien og for bonden
- Hva de spiste før og nå, og resultatene de oppnådde i løpet av bare få uker
- Hvordan kosthold kan være en kjærestehobby
- Hvordan de høster mat etter årstidene
- At fett er bra for oss mennesker
- Hvordan de planlegger ukesmeny og at de har innmat i kosten flere ganger i uken
- At de er «tilfeldig» innom bonden for å hente melk rett fra kua og hvorfor
- Hvordan speke et sauehode
- En vanlig matdag for Kim og for Therese
- Hvor de finner produsenter
- At bacon ikke er bacon, hvordan best tilbrede det og hvordan Kim synes det bør uttales
- At de bruker mye tid i perioder, men ikke i hverdagen (for de slipper å stikke innom butikken flere ganger i uken)
Aktuelle linker
- Gjesteinnlegg på min blogg fra Kim og Therese
- Kims instagram
- Therese sin instagram
- Nettbutikken til Kim og Therese; Naturlig Liv
- Intervju med Kim og Therese i Kostnytt
- Leverkapslene jeg sverger til
Fornøyd Kim med hjemmelaget langtidsstekt beiken på sommerfesten hos oss.
Du har tre valg
Hør episoden her:
Last ned episoden som mp3
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!