Naboen har epletre og vi går på epleslang! Ovnsbakte epler er den perfekte desserten om høsten.
I helgen ba vi svigers på middag. Vanligvis er det vi som ber oss selv på middag hos dem, derfor er det greit å gi litt tilbake. Farmor og farfar er dessuten heltene til jentene! Til middag grillet vi lammestek i skiver, og hadde sesongens fargerike rotgrønnsaker i ovn, sammen med kantareller i kraft- og fløtesaus. Digg! Men en god middag krever en god dessert.
[ingredients title=»Ingredienser»]- Epler
- Kanel
- Smør
- Honning
- Mandler
- Evt krem om du ønsker det, jeg liker fløten fra Rørosmeieriet best!
- Sett ovnen på 175 grader
- Rens eplene fri for skrott og skjær dem i biter
- Ha litt kanel over
- Bak i ovnene til de er møre, det tar ikke lang tid
- Ha (bløtlagte og tørkede) mandler i en panne sammen med smør
- Ha ønsket mengde honning over
- Ristes til mandlene er gjennomvarme
- Dander epler, honningristede mandler og eventuelt krem på en tallerken og nyt!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!