Topp 3 intervjuteknikk-tips!
Disse tipsene får du ikke fra en professor eller en traver fra Lørdagsrevyen, men en selvlært rakker som ble nominert som Årets Programleder i Prix Radio.

For hvordan blir man god på å intervjue? Jeg har tenkt mye på det, for jeg har ikke lest bøker om temaet, ikke gått journalistutdanning, ingenting. Men jeg har erfaring fra nesten 200 uredigerte podkastintervjuer. Mine tre beste tips for å gjennomføre et godt intervju er (og dette gjelder jo ikke bare podkast).

1. Gjør researchen din. Masse! Mer enn du tror! Når jeg skal intervjue en person, googler jeg hen ihjel. Jeg leser alt vedkommende har skrevet (vel – det kommer jo helt an på produksjonsnivået, såklart), jeg leser tidligere intervjuer, lytter til podcaster … Grundig research gir gode spørsmål både når du forbereder deg og underveis i samtalen. Det skrekkelig å lytte til et intervju hvor programlederen tydelig har tatt lett på denne delen og mangler grunnleggende fakta.

2. Lytt! Hva sier vedkommende? Hvordan? Hva sier personen ikke? En god lytter stiller gode spørsmål og oppfølgingsspørsmål. (Og ikke avbryt for mye.) (Jeg holdt ikke alltid regelen om å ikke avbryte). Å lytte handler også om å være nysgjerrig og å være tilstede i samtalen.

3. Et spørsmål av gangen! Og hvis du slenger ut to spørsmål, må du følge opp begge.

Værsego! Nå har du triksene du trenger til ditt neste intervju 😊

PS: Trenger du podcast-hjelp? Kontakt meg, så snakkes vi!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!