Hvis du ikke har planlagt alle middagene i påsken og skal handle ferdig i dag, anbefaler jeg å ha lammekjøttdeig og pistasj på handlelisten. Disse burgerne er utrolig gode. Lam hører påsken til og været – i alle fall her i Oslo – er nesten bra nok til grilling. Pistasjpestoen er, hva skal man si, avhengighetsskapende. Oppskriften er fra boken Naturlig Mat.
Værsågod, et av påskens beste måltider:
Lammeburger med pistasjpesto
4 personer
Burger:
- 675 g lammekjøttdeig
- 1 ts spisskumin
- 1/4 ts kanel
- 1/4 ts allehånde
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts sort pepper
- 0.6 dl finhakkede mynteblader
- 0.6 dl hakket persille
Pesto:
- 1 fedd hvitløk
- 2.5 dl usaltede pistasjnøtter, uten skall
- 1.25 dl olivenolje (bruk en som ikke smaker alt for mye)
- 1 ts sitronjus (evt mer etter smak)
- 0.6 dl løst pakkede mynteblader
- litt havsalt (vi bruker Maldon)
Bland kjøttdeigen med krydder og urter. Blandingen kan gjerne stå i romtemperatur noen timer for å få blandet smaken skikkelig.
Form burgere og stek dem i panne (eller grill dem) i ca fire minutter på hver side. Du trenger ikke mye smør (om noe), for lammekjøttdeig er ganske så fett.
Pestoen lager du ved å kjøre alt i en god blender. Den lot vi også stå i kjøleskapet noen timer for å få smakene til å godgjøre seg.
Vi hadde en god salat og søtpoteter til. Enjoy!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!