Det føles litt hippie å plukke brennesle i grøftekanten, men når resultatet blir en så himla digg og sunn suppe fårdetbareværra.
Tid: Ca 30 minutter, pluss tiden det tar å plukke brennesle
Nivå: Enkel
Antall: 2 – 3 personer
Ingredienser:
- Ca 1 liter med brennesleblader
- 2 store sjalottløk eller 3 små
- 2 gulerøtter
- 1/2 blomkål
- 1/2 liter kraft
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Plukk brennesle. Den bør plukkes snarest her i Oslo-området, før den blir for stor. Husk hansker!
Rens brenneslen ved å skylle den, ta av store stilker og bøss.
Kok brenneslen et par minutter og hell av vannet.
Skjær opp gulerøtter og sjalottløk i passende biter og stek i godt smør til løken er gyllen.
Skjær blomkål i passe biter.
Ha brenneslen, sjalottløken, gulerøtter og blomkål oppi kraften og la det småputre til blomkålen er kokt.
Bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe, og smak til med salt og pepper.
Server med egg!
Brennesle er supersunt og jeg liker godt at turen vi gikk i dag inneholdt noe mer enn å bare gå, hvis du skjønner hva jeg mener. Nå plukket vi brennesle og løvetann og fikk laget suppe og skal lage løvetannsaft.
Forøvrig er brennesle også supert som gjødsel!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!