Lyst på deilige, seige og søte cookies i høstmørket? Du er ikke alene! Disse cookiesene er enkle å lage og høvelig sunne. Og selvfølgelig allergivennlige!
Nivå: Enkel
Tid: Ca 15 min + 12 min i ovn
Antall: Ca 10 cookies
Inneholder sponsede ingredienser
Ingredienser:
- 1 egg
- 100 g smør
- 3 dl mandelmel
- 2 ss kokosmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts havsalt
- 2 ss honning
- 2 ss vaniljeesens
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
Sett på ovnen på 175 grader og ta bakepapir på et stekebrett.
Smelt smøret på lav varme. Ønsker du å ikke ha noen melkeprodukter i kosten, klarner du smøret og bruker det. Avkjøl smøret. Visp inn egget og tilsett deretter honning og vaniljeessens.
Rør inn mandelmel, kokosmel, bakepulver og salt.
Hakk sjokoladen i passelige biter og vend bitene inn i røren.
Form cookies med hjelp av en skje.
Stekes på midterste rad i ovn i 12 minutter.
Tips:
- Har du ikke vaniljeessens kan du enten bruke litt mer honning eller bruke kokosnektar (jeg bruker denne fra iherb).
- Cookisene er ikke supersøte. Ha i kokosblomstsukker eller annen søtning om du ønsker søtere.
- I navnefesten til Fie flottet jeg meg og tilsatte hvit sjokolade også. Veldig godt!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!