Ingen sommer uten rabarbra! Disse små paiene er perfekte munnfuller til piknik, på stranda, som vertinnegave eller som en liten søt hygge til kaffekoppen.

Vi har begynt å høste av hagen vår. Det kjennes skikkelig bra.

DSCF1571

Å plukke mat som vokser og gror i egen hage er noe veldig fint, synes jeg. Til middag i dag hadde vi salat med spinat og lollo fra hagen, og disse paiene inneholder rabarbra fra under trappa. Egentlig skulle det være jordbær fra hagen i oppskriften, men Elly er raskere enn meg til å plukke modne (og umodne) jordbær. Ønsker du jordbær i oppskriften erstatter du bare bringebær med jordbær.

DSCF1570

Jeg fant oppskriften på paleomg og har endret oppskriften til mine smaksløker og etter hva jeg hadde i skaper og skuffer.

[ingredients title=»Ingredienser topping»]

  • 2 dl bringebær (frosne eller ferske)
  • 3 dl rabarbra, ferdig renset, i ca 0.5 cm tykke skiver
  • 1 eggehvitte
  • 1 ss honning
  • 1 ss kokosfett
  • Noen dråper vaniljeessens

[/ingredients]

[ingredients title=»Ingredienser bunn»]

  • 2.5 dl valnøtter, gjerne bløtlagt og tørket (mine var ikke det denne gangen)
  • 1.5 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosblomtsukker
  • 2 ss smør eller kokosfett
  • 1 eggehvitte
  • Noen dråper vaniljeessens
  • Litt salt

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte topping»]

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Skill hvitte og eggehvitte fra begge eggene. Plommene kan du feks bruke i babypudding, eller lage dekadente eggemuffins.
  3. Pisk begge eggehvittene til de er stive. Bruk halvparten i topp og halvparten i bunnen.
  4. Bland rabarbra og bringebær i en bolle.
  5. Ha i honning, kokosfett og vaniljeessens og bland.
  6. Ha så i eggehvitten.
  7. Hell over i en ildfast form og stek til rabarbraen er mør, om lag et kvarter.

[/directions]

[directions title=»Fremgangsmåte bunn»]

  1. Ha valnøttene i noe som hakker nøttene i små biter, eventuelt bruk en kniv.
  2. Ha valnøttene over i en bolle og tilsett kokosmassen. Bland.
  3. Tilsett fettet, sukkeret, vaniljeessensen og salt.
  4. Bland inn eggehvitten til det er en høvelig fast deig.
  5. Bruk en spiseskje til å ha over i muffinsformer. Jeg brukte ca halvannen spiseskje til hver form. Klem ned godt.

[/directions]

[directions title=»Fremgangsmåte hele paien»]

  1. Bruk en gaffel til å mose rabarbraen og blande til du har fått et syltetøy.
  2. Ha dette over de bunnen i muffinsformen.
  3. Sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.
  4. Spis! Smaker godt med pisket krem eller hjemmelaget is.

[/directions]

DSCF1592

Paiene er ikke så veldig søte fordi rabarbraen er syrlig – akkurat slik jeg liker det. For søtmomser kan mer kokosblomtssukker, honning eller annen søtning være en ide.

DSCF1599