Ingefær episode 32: Fitfocuse-Desiree om kalorier, helse og om å være et forbilde

Ingefær episode 32: Fitfocuse-Desiree om kalorier, helse og om å være et forbilde

Fitfocuse, drevet av Desiree Andersen, er en av Norges største helsebloggere. Vi snakker om kalorier og vekt, helse og det å være et forbilde.

ingefaer_expandet

Med om lag 40 000 besøkende i uken, 61 000 følgere på Facebookpagen og nesten 18 000 følgere på Instagram er det klart at Desiree har påvirkningskraft. Hun legger ut to innlegg daglig på bloggen, har ulike vektnedgangskurs på nett og jobber litt som treningsinstruktør på si. Det er flere lyttere som har ønsket Desiree som gjest på Ingefær. Selv hadde jeg lyst til å snakke med henne siden hun har et litt annet syn på helse enn meg – med mer fokus på kalorier og vektreduksjon enn meg. Eller har hun det, egentlig? Lytt og gjør opp din mening selv!

IMG_1194

Vi snakker blant annet om

 • Hvordan Desiree ble glad i å lage mat
 • Hvorfor hennes tur innom spiseproblemer i tenårene har gjort henne til en bedre helsecoach
 • Hvorfor og hvordan hun fokuserer på å nå folk flest
 • At hun ønsker å få frem at helse ikke er vanskelig
 • Hennes tanker om å være et forbilde
 • Realistiske livstilsendringer
 • At små endringer kan være nøkkelen til endring
 • Hvordan Desiree rådgir lesere
 • Kalorier og helse
 • Hvordan hun legger opp dagen sin og uken: trening, mat og jobb
 • Og mye, mye mer!

IMG_1106

Aktuelle linker

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her

Last ned episoden som mp3

Likte du denne episoden kan du også lytte på

4 kommentarer

 1. Det var et interessant intervju, men jeg skulle ønske du utfordret henne litt på de områdene dere ikke er enige. Hun tar jo opp kalorier og matematikk flere ganger, og jeg oppfatter deg som mer opptatt av selve maten, hvordan den er bearbeidet, og hvilke byggeklosser den kan bidra med. Hun nevnte jo næringsstoffer som viktig, men på bloggen hennes står det veldig mye om kalorier inn-kalorier ut.

  Ellers likte jeg det dere snakket om: litt bedre enn ingenting, realistiske endringer, og at det å bli fit på 30 dager ikke handler om å se ut som en fitnessutøver.

  • Hei Hilde!
   Takk for veldig konkret og nyttig tilbakemelding! Det likte jeg godt!
   Jeg var usikker på hvorvidt jeg skulle utfordre henne mer eller ei. Valget falt på å ikke snakke så mye om det, rett og slett fordi det er jo mulig jeg selv ikke sitter på fasiten (og jeg er forøvrig ikke uenig i at kalorier teller, jeg bare bryr meg ikke så mye om det), og fordi jeg ville vite mer tankene hennes bak hvorfor hun har fokus på kalorier og vekt. Og det synes jeg hun fikk sagt: det er hva folk bryr seg om og så prøver hun å snike inn kostholdskunnskap inn bakveien.

 2. Hei Sara.
  Jeg synes podcasten din er helt fantastisk! Jeg lærer så utrolig mye hver gang, og jeg ELSKER at du ikke har fokus på kalorier, vekt eller utseende. Du har i stedet et klokt og jordnært fokus på helhetlig helse, noe som er veldig inspirerende.
  Jeg har et ønske om en gjest; Berit Nordstrand. Jeg liker fokuset hun har på nytelse og rene råvarer, og ikke minst er det interessant når hun forklarer sammenhengene mellom kosthold og mental helse, depresjon, ADHD osv.
  Mvh Lise

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*