#hodetilhaletirsdag nr. 9: Gelegodteri!

#hodetilhaletirsdag nr. 9: Gelegodteri!

Hjemmelaget gelegodteri er jo nesten helsekost. Det er en ypperlig måte å få de små til å få i seg gelatin. Og så er det så koselig å lage med barna!

I samarbeid med Naturlig Liv

dscf2880

Ingredienser

 • 2.5 dl kokosmelk
 • 1.5 dl vann
 • 5 ss gelatin
 • 2 – 4 ss råkakao (spørs hvor sterk smak du vil ha, jeg liker den kraftig)
 • Søtning: honning, kokosblomstnektar og/eller lønnesirup. Smak deg til underveis!
 • Lakrispulver om du ønsker sjokolakris-snop! Bildet øverst inneholder lakris. Veldig godt!

Fremgangsmåte

 1. Bland alle ingrediensene i en kjele og rør
 2. Varm langsomt opp og rør hele tiden
 3. Blandingen er ferdig når gelatinen har smeltet inn
 4. Hell over i former.
 5. Sett i kjøleskap til det er stivnet
 6. Nyt!

Elly digget disse. Hun har nok skjønt i barnehagen at godteri er noe veldig fint og flott, så nå er hun veldig fornøyd med at vi har godteri hjemme og at hun er med å lage det. Vi hadde med noen biter på skogstur søndag. Perfekt etter pølsegrilling på bål!

dscf2864

Husk at gelatin er knyttet til en rekke helsefordeler, les mitt forrige innlegg om gelatin her. Jeg tenker at de små magene har godt av litt gelatinsnop innimellom! Jeg kjøper mitt gelatin hos Naturlig Liv, og frem til søndag får du 20 prosent avslag på gelatin og hele nettbutikken når du bruker rabattkode «sara»!

Og du, det finnes så mange oppskrifter på gelesnop der ute!

18 kommentarer

 1. Kan man bruke slike gelatinblader/gelatinpulver fra matbutikken til dette?

 2. Takk for herlig oppskrift 😊 Flaks at jeg har alle ingredienser i hus 😃 Har dere klart å holde Elly helt unna godteri?

  • Så bra!
   Så og si helt unna, ja. Hun spiser 70 + sjokolade når vi har, og i sin første barnehagebursdag spiste hun (og jeg) nonstop. Men bortsett fra det har vi klart det. Hun spiser jo mitt hjemmelagde snop og slikt, så hun får i seg søtt. For min del skjønner jeg ikke greia helt av å kjøpe smågodt til småttiser, men men.

 3. Nam! Tidligere bare laget med frukt. Disse vil jeg prøve. Men blir veldig dårlig av kokosmelk, har du tips til hva jeg kan bytte det ut med? :)

 4. Jeg skjønner heller ikke greia med å kjøpe smågodt til småttiser. Hva er hensikten med å fremskynde introduksjonen, tenker jeg. 70 + sjokolade er jo flott 😃 Vi klarer ikke holde 2-åringen unna godteri 100 %, eks i barnebarnebursdag spiste hun litt potetgull, men det får stå sin prøve.

  • Litt her og litt der er for vår del innafor. Bursdager er liksom bursdager. Men det blir nok lenge til vi sponser candy king!
   PS: kommer post om barnebursdag snart, følg med :)

 5. Enig der. Det er jo grunnkostholdet som teller 😊 Så spennende med post om barnebursdag 😊 Det gleder jeg meg til!

 6. Nam :) Gelebiter er han glad i

  Mini er jo bare 18 mnd men ikke fått noe annet snop enn mitt hjemmelagde (ikke brukt noe form for sukker annet enn tørket frukt og frukt foreløpig) :)

 7. Har laget I foelge oppskriften, brukte 12 gelatinplater, saa faar vi se!

  Odin er ikke glad I sjokolade, saa jeg brukte resten av kokosmelken og blandet med ananas, honning og litt sitron, og moste alt sammen med stavmikseren. Saa la jeg til 8 gelatinplater og varmet opp. Gleder meg veldig til aa smake!

 8. Skal prøves👍 Fekk gelantin frå naturlig liv i posten i dag 😊
  Har du prøvd å blande hakka nøtter i?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*