Ingen sommer uten rabarbra! Disse små paiene er perfekte munnfuller til piknik, på stranda, som vertinnegave eller som en liten søt hygge til kaffekoppen.
Vi har begynt å høste av hagen vår. Det kjennes skikkelig bra.
Å plukke mat som vokser og gror i egen hage er noe veldig fint, synes jeg. Til middag i dag hadde vi salat med spinat og lollo fra hagen, og disse paiene inneholder rabarbra fra under trappa. Egentlig skulle det være jordbær fra hagen i oppskriften, men Elly er raskere enn meg til å plukke modne (og umodne) jordbær. Ønsker du jordbær i oppskriften erstatter du bare bringebær med jordbær.
Jeg fant oppskriften på paleomg og har endret oppskriften til mine smaksløker og etter hva jeg hadde i skaper og skuffer.
[ingredients title=»Ingredienser topping»]- 2 dl bringebær (frosne eller ferske)
- 3 dl rabarbra, ferdig renset, i ca 0.5 cm tykke skiver
- 1 eggehvitte
- 1 ss honning
- 1 ss kokosfett
- Noen dråper vaniljeessens
- 2.5 dl valnøtter, gjerne bløtlagt og tørket (mine var ikke det denne gangen)
- 1.5 dl kokosmasse
- 1 ss kokosblomtsukker
- 2 ss smør eller kokosfett
- 1 eggehvitte
- Noen dråper vaniljeessens
- Litt salt
- Sett ovnen på 175 grader
- Skill hvitte og eggehvitte fra begge eggene. Plommene kan du feks bruke i babypudding, eller lage dekadente eggemuffins.
- Pisk begge eggehvittene til de er stive. Bruk halvparten i topp og halvparten i bunnen.
- Bland rabarbra og bringebær i en bolle.
- Ha i honning, kokosfett og vaniljeessens og bland.
- Ha så i eggehvitten.
- Hell over i en ildfast form og stek til rabarbraen er mør, om lag et kvarter.
- Ha valnøttene i noe som hakker nøttene i små biter, eventuelt bruk en kniv.
- Ha valnøttene over i en bolle og tilsett kokosmassen. Bland.
- Tilsett fettet, sukkeret, vaniljeessensen og salt.
- Bland inn eggehvitten til det er en høvelig fast deig.
- Bruk en spiseskje til å ha over i muffinsformer. Jeg brukte ca halvannen spiseskje til hver form. Klem ned godt.
- Bruk en gaffel til å mose rabarbraen og blande til du har fått et syltetøy.
- Ha dette over de bunnen i muffinsformen.
- Sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.
- Spis! Smaker godt med pisket krem eller hjemmelaget is.
Paiene er ikke så veldig søte fordi rabarbraen er syrlig – akkurat slik jeg liker det. For søtmomser kan mer kokosblomtssukker, honning eller annen søtning være en ide.
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!